Tjäna högre lön 2023 som psykiatrisjuksköterska hos ett bemanningsföretag

Ditt jobb som psykiatrisjuksköterska kan vara både intressant och utmanande. Ofta innebär det stort ansvar. Många personer har behov av extra stöd och omtanke, och där kan du som specialiserad sjuksköterska vara till en enorm hjälp. Det krävs en hel del av dig som vårdare, men det är ett givande yrke där du får mycket i gengäld.

Jobba inom psykiatrin

Det finns flera inriktningar inom vården för en psykiatrisjuksköterska. Slutenvård, vuxen- eller barn psykiatri, rättspsykiatri- bara för att nämna några stycken. Även vissa vårdcentraler har nu en sköterska på plats för att följa upp de patienter som behandlas för depression eller andra psykiska problem. Genom att arbeta genom Medkomp kan du utnyttja din utbildning fullt ut. Det blir lättare att hitta fram till bra uppdrag som du trivs med och där du kan utvecklas.

Vad du kan förvänta dig i lön

När du anställs direkt av landstinget så får du en lön som ligger på runt

 • 35 000 kronor i månaden.

När du anställs av bemanning kan du få upp till:

 • 55 000 kronor i månaden.

Detta är en stor anledning till att allt fler väljer detta sätt att jobba. Många gånger är det just landstinget som hyr in personal från bemanningsföretagen. Men din lön som psykiatrisjuksköterska genom bemanning är alltså större.

Hur hittar jag jobben?

Du kontaktar Medkomp för att du är intresserad av ett jobb. När landstinget och andra företag behöver personal vänder de sig ofta till bemanningsföretagen. Medkomp förhandlar då fram en överenskommelse med dem. Du får ett antal alternativ att välja mellan och sedan kopplar vi samman dig med arbetsgivaren. De får kvalificerad personal där den som bäst behövs och du får ett jobb som betalar bra. Medkomp tar hand om allt där emellan, en lösning som gynnar alla.

Varför ska jag jobba inom bemanning?

Nu är det inte bara lönen som är lockande för flera av våra konsulter. Genom att jobba via bemanning har du som psykiatrisjuksköterska chansen att prova på olika arbetsplatser. Du kan ta kortare eller längre uppdrag inom olika inriktningar. Detta ger dig en möjlighet att lära dig mycket nytt och att se en rad med situationer inom psykiatrin. För en del har det varit ett steg mot vidareutbildning eller specialisering.

Vikten av kvalificerad personal inom psykiatri

Bra personal inom vården kan göra en stor skillnad i folks liv. Idag ligger fokus ofta på helheten, att inte bara se på själva problemet men allting runt omkring. Vad folk varit med om tidigare i livet och hur de lever idag. När du jobbar med bemanning som psykiatrisjuksköterska kommer du att träffa på flera olika situationer. Det ger dig en avrundad erfarenhet som du alltid har med dig. Att bemanningsföretag psykiatrisjuksköterska lön är mycket högre ger dig ytterligare anledning att välja detta sätt att jobba på.

Fördelar när du jobbar för Medkomp

Allt fler konsulter väljer att jobba med Medkomp. Det finns flera bra orsaker, inte alla väljer bemanning av samma anledning. En del av fördelarna du får som konsult är:

 • Möjligheten att hitta varierat arbete som psykiatrisjuksköterska inom flera olika sektorer. Du väljer själv hur långa uppdrag du tar. Det är lättare att styra ditt arbetsliv och prova på lite av varje.
 • Högre lön: Skillnaden är ca 20 000 kronor mer mellan konsulter och direkt anställda av landsting.
 • Duktiga vägledare som alltid är tillgängliga. Konsultchefen är själv legitimerad sjuksköterska. Detta är grunden för bra kommunikation och förståelse. Du kan känna dig trygg som konsult hos Medkomp.
 • Försäkring – Alla våra konsulter har bra försäkringsskydd när de skickas ut på arbetsplatserna.
 • Vill du starta eget? – Medkomp hjälper dig med tjänsten “Startklar”. Vi tycker att det ska vara enkelt om du vill satsa på dig själv.

Vanliga frågor och svar

 1. Vad krävs det för att kunna jobba med bemanning?
 2. Hur mycket får jag i lön som psykiatrisjuksköterska hos Medkomp?
 3. Varför ska jag jobba för Medkomp?
 4. Hur mycket måste jag jobba?
 5. Måste jag kunna ett speciellt journalsystem för att jobba som psykiatrisjuksköterska?

Vad krävs det för att kunna jobba med bemanning?

Du måste vara legitimerad sjuksköterska med en utbildning som är godkänd i Sverige. Vi kontaktar dina referenser samt kontrollerar hos IVO och HOSP. Sedan beror det på vad du önskar få ut av ditt yrke, om du är engagerad och intresserad. Det finns stora möjligheter för psykiatrisjuksköterskor med varierande erfarenhet.

Hur mycket får jag i lön hos Medkomp?

Din lön kan variera beroende på tjänsten samt personlig erfarenhet. Ofta ligger den dock runt 50 000 kronor, vilket är bra mycket mer än du får vid vanlig anställning.

Varför ska jag jobba för Medkomp?

 • Med Medkomp har du chansen att växa. Vi hjälper dig gå långt som psykiatrisjuksköterska.
 • När du varit konsult ett år är du kvalificerad för bidrag till vidareutbildning. Potten är idag på 15 000 kronor vilket ger dig flera valmöjligheter.
 • Medkomp uppmuntrar sina konsulter att starta eget, och vi bistår dig under processen. Därför har vi satt samman ett helt paket som gör det lättare att komma igång.
 • För oss ligger fokus alltid på människan. Vi utgår från hållbara arbetsförhållanden och har mycket bra kontakt med våra konsulter. Individen är viktig och du tappas inte bort i mängden.

Hur mycket måste jag jobba?

Det är helt upp till dig hur mycket du vill jobba. När du registrerar dig hos oss för bemanning psykiatrisjuksköterska lägger vi fram olika alternativ. Med flera olika klienter kommer du helt säkert hitta något du tycker om och med de timmar du önskar jobba. En del jobbar stadigt deltid, ett par dagar i veckan. Andra jobbar extra någon gång ibland, kanske när de har semester från sitt fasta jobb. Sedan finns det många som väljer att jobba heltid. Du väljer själv hur mycket eller lite du ska jobba.

Måste jag kunna ett speciellt journalsystem för att jobba som psykiatrisjuksköterska?

Ju mer du kan desto lättare är det att få ett bra uppdrag. Men det är inget krav att du ska kunna ett visst journalsystem. Det finns flera andra faktorer som spelar in. Många arbetsgivare föredrar en person som är villiga att arbeta och lära sig vartefter.

INTRESSEANMÄLAN – SJUKSKÖTERSKA

Frågor? Hör gärna av dig så berättar vi mer!