Tjäna högre lön 2024 som bemanningssjuksköterska hos ett bemanningsföretag

Som bemanningssjuksköterska hos oss får du förutsättningar att göra det du är bäst på – ge vård och omsorg till människor när de behöver den mest. Medkomp har lång erfarenhet av arbete inom vården vilket gör att vi förstår de utmaningar som du kan möta i vardagen. Vi tror att du presterar bäst då du får möjlighet att fokusera på ditt arbete samtidigt som du känner dig uppskattad och utvecklas i din yrkesroll.

Engagemang, professionalism och personligt bemötande är viktiga ledord för oss. Vi erbjuder hållbara och stimulerande arbetsvillkor samtidigt som vi skapar mervärde för varje individ som möter våra medarbetare.

Fördelar för dig som bemanningssjuksköterska med Medkomp som arbetsgivare

 • Vi är ett bemanningsföretag med människan i fokus. Som konsult hos oss är vi måna om att du får den tid och uppskattning du förtjänar.
 • Vi erbjuder en utbildningspott för att våra konsulter ska kunna hålla sig uppdaterade inom sitt område.
 • Vår områdeschef för sjuksköterskor har själv arbetat inom vården som sjuksköterska. Hen kan branschen och förstår vilka utmaningar du kan möta i ditt dagliga arbete.
 • Vi erbjuder tjänsten ”startklar”. Detta är en tjänst för konsulter som önskar starta eget. Som bemanningssjuksköterska med eget företag kan du få arbete via Medkomp eftersom vi gärna anlitar underleverantörer.
 • Vi ser till att alla våra medarbetare har rätt skydd och försäkringar när de är ute på en arbetsplats som representant för oss.
 • Vi följer svenska lagar och betalar alla skatter och avgifter.

Hur fungerar Medkomp som bemanningsföretag?

Ett bemanningsföretag är en arbetsgivare som erbjuder flera spännande tjänster på olika arbetsplatser och inom varierande områden. Du är anställd och har full trygghet via bemanningsföretaget men samtidigt flexibilitet i vilken typ av kontrakt du accepterar. Lönerna på bemanningsföretag för sjuksköterskor är konkurrenskraftiga och reflekterar det värdefulla arbete medarbetarna gör.

Denna lön kan du förvänta dig som bemanningssjuksköterska

Din lön som bemanningssjuksköterska på Medkomp ligger på mellan 45 000 sek och 60 000 sek. Vilken den blir baseras på din kompetens och erfarenhet. Faktorer som geografisk placering av tjänsten, omfattning och uppdragets längd påverkar också din lön. Lönen ligger långt över den lön du kan räkna med om du jobbar med landstinget eller kommunen som arbetsgivare.

Vanliga frågor och svar om arbetsvillkor och löner som bemanningssjuksköterska

Vilka fördelar finns det med att jobba som bemanningssjuksköterska?

Det finns flera fördelar med att jobba som bemanningssjuksköterska via bemanningsföretaget Medkomp.

 • Du får en marknadsmässig lön som reflekterar att din tjänst är värdefull.
 • Du har flexibilitet vad gäller din arbetstid och vart du vill jobba.
 • Du får kontinuerlig kompetensutveckling, dels genom att arbeta på olika arbetsplatser och dels genom utbildning.
 • Du får 15 000 sek i utbildningspott då du arbetat i ett år hos oss på Medkomp sjuksköterske-bemanning.
 • Du har en konsultchef som du kan vända dig till om du har frågor eller något händer på arbetsplatsen.
 • Du upplever mindre stress och får mer tid för dina patienter. Detta då du inte behöver lägga tid på obligatoriska möten på arbetsplatsen.

Vad krävs för att få jobba för Medkomp?


Du måste vara legitimerad sjuksköterska i Sverige för att jobba som bemanningssjuksköterska hos oss. Detta betyder att du måste ha en sjuksköterskeutbildning som är godkänd av svenska myndigheter. Vi anställer dig som är driven inom ditt yrke och har ett starkt, personligt engagemang för det du gör. Detta säkerställs via en intervju samt referenser som du lämnar när du är aktuell för anställning hos oss. Vi gör också en kontroll mot IVO och HOSP.

Vilka villkor och löneförmåner får jag?

Det finns många förmåner för den som väljer att jobba via ett bemanningsföretag. Vi är övertygade om att bra villkor är en nyckel till medarbetare som trivs.

 • Du får en konkurrenskraftig lön.
 • Du får kontinuerlig utbildning.
 • Du får en personlig kontaktperson.

Vilket stöd får jag om något händer på min arbetsplats?

Som sjuksköterska möter du människor i svåra stunder i livet. Eftersom våra konsultchefer är sjuksköterskor med bred erfarenhet av yrket kan de stötta dig i ditt dagliga arbete. Självklart får du extra handledning vid behov.

Är heltidsanställning det enda alternativet?

Nej. När du jobbar hos oss väljer du själv i vilken omfattning du vill arbeta. Heltid, deltid eller någon dag i veckan. Vi matchar uppdraget du får med dina önskemål. Naturligtvis kan du ändra arbetsomfattning beroende på hur ditt liv förändras i övrigt. Även du som driver eget företag kan vända dig till oss för uppdrag.

Vem ordnar resa och boende om jag jobbar på annan ort?

Det ska vara enkelt att jobba på annan ort under en längre eller kortare period. Det är vårt ansvar att du har en bra arbetsmiljö och att allt fungerar smidigt för dig så att du kan lägga all fokus på ditt arbete med patienterna. Konsulter med eget företag står för rese och boendekostnader själva.

Får jag en kontaktperson?

För oss är din trygghet viktig. Vi vill att du alltid ska känna dig lyssnad på. Därför får du en kontaktperson som följer dig genom din tid hos oss. Konsultchefen, din kontaktperson, har sjuksköterskeexamen och vet vad som gäller på din arbetsplats. Detta innebär att du alltid har någon att bolla tankar med vid behov. Med tryggheten i att ha samma konsultchef hela tiden bygger ni upp ett viktigt förtroende för att du ska kunna utföra ditt arbete till hög standard.

Vilka journalsystem måste jag kunna?

Det är positivt om du har erfarenhet av något av de vanligaste systemen. Detta är dock inget krav. Beroende på var i landet du arbetar kan journalsystemen variera.

Varför ska jag som arbetsgivare anlita Medkomp som rekryteringsföretag?

Vi har människan i fokus. Detta innebär att du alltid får engagerade och kompetenta medarbetare, snabba svar och ett professionellt bemötande. Med vår hjälp står du aldrig utan bra bemanning på din arbetsplats.

Vad får jag som arbetsgivare för trygghet genom att välja Medkomp som auktoriserat rekryteringsföretag?

 • Vi följer svenska lagar och betalar alla skatter och avgifter.
 • Våra processer dokumenteras enligt gällande föreskrifter för medarbetarnas och kundernas trygghet.
 • Vi ser till att våra medarbetare har rätt skydd och försäkringar när de är ute på en arbetsplats som representant för oss.

GÖR EN INTRESSEANMÄLAN – SJUKSKÖTERSKA

Frågor? Hör gärna av dig så berättar vi mer!

Medkomp
Sjuksköterska

Telefon: 010-500 55 00
E-post: order@medkomp.se

Exempel på Olika Inriktningar, Arbetsroller Och Tjänster du Kan Välja Bland Som Bemanningssjuksköterska

Som bemanningssjuksköterska har du möjlighet att välja bland olika inriktningar, arbetsroller och tjänster. Detta ger dig stor flexibilitet och möjlighet att anpassa ditt arbete till dina intressen och kompetenser.

En av de inriktningar du kan välja inom bemanningssjukvården är att arbeta som specialistsjuksköterska. Det innebär att du har vidareutbildning inom ett specifikt område, exempelvis intensivvård, ambulanssjukvård, barnmorskeryrket eller psykiatri. Som specialistsjuksköterska har du oftast mer ansvar och högre lön än en allmänsjuksköterska.

Som bemanningssjuksköterska kan du även välja att arbeta inom vanliga sjuksköterskeroller. Det innebär att du arbetar med grundläggande sjukvårdsuppgifter såsom medicinering, omvårdnad och patientkommunikation. Du kan arbeta på sjukhus, vårdcentraler, äldreboenden eller i kommunal hemsjukvård.

När det gäller uppdrag som bemanningssjuksköterska, kan du ofta välja mellan kortare och längre uppdrag beroende på dina önskemål och behov. Kortare uppdrag kan vara i några veckor, medan längre uppdrag kan sträcka sig över flera månader. Det ger dig möjligheten att planera ditt arbetsliv efter dina önskemål.

Arbetstider för bemanningssjuksköterskor kan variera beroende på vilken arbetsplats och vilket uppdrag du väljer. Vanligtvis arbetar du skift, vilket innebär att du kan ha både dag-, kväll- och nattskift. Det kan också finnas möjlighet till helgtjänstgöring, vilket kan innebära extra ersättning.

Som bemanningssjuksköterska kan du alltså välja bland en mängd olika inriktningar, arbetsroller och tjänster beroende på dina intressen, kompetenser och arbetslivsbehov. Det ger dig en stor flexibilitet och möjlighet att utforma ditt yrkesliv på ett sätt som passar dig bäst.

Vilken Ingångslön Kan Man Förvänta Sig Som Bemanningssjuksköterska?

När du börjar som bemanningssjuksköterska kan du förvänta dig en högre ingångslön jämfört med en fast anställd sjuksköterska. Lönen varierar beroende på din kompetens, erfarenhet och vilket område inom vården du arbetar. Enligt lönestatistik kan en allmänsjuksköterska inom bemanning tjäna runt 406 kr/timmen, vilket motsvarar en månadslön på cirka 64 960 kr.

Timlönen inom bemanningsbranschen ligger generellt sett mellan 300 kr och 450 kr. Det är viktigt att notera att dessa siffror kan variera och att det alltid är bra att diskutera din lön med din arbetsgivare för att säkerställa att du får en rättvis ersättning för din kompetens och erfarenhet.

Det finns också möjlighet att påverka din lön genom bemanningsuppdrag. Genom att arbeta på bemanningsuppdrag kan du öka din erfarenhet och kompetens inom olika områden, vilket kan leda till högre löner och bättre arbetsvillkor. Arbetet som bemanningssjuksköterska erbjuder också en större grad av frihet och flexibilitet, vilket kan vara fördelaktigt för din yrkesutveckling.

Sammanfattningsvis kan du förvänta dig en högre ingångslön som bemanningssjuksköterska jämfört med en fast anställd sjuksköterska. Lönen varierar beroende på kompetens, erfarenhet, vårdområde och region, men generellt sett ligger timlönen inom bemanningsbranschen mellan 300 kr och 600 kr.

Genomsnittlig Lön Som Bemanningssjuksköterska Baserad På Antal År i Yrket

Att förstå genomsnittslönen för bemanningssjuksköterskor baserat på antal år i yrket kan ge dig ett bättre perspektiv på vilken lön du kan förvänta dig under din karriär. Låt oss titta på några uppgifter gällande lönenivåer efter erfarenhet:

Nyutexaminerade sjuksköterskor: Om du är en nyutexaminerad sjuksköterska kan du förvänta dig att tjäna en genomsnittlig månadslön runt 38 700 kr, vilket gäller för grundutbildade sjuksköterskor i Sverige 2020.

Erfarna sjuksköterskor i allmän sektor: Om du har några års erfarenhet i yrket och arbetar inom den allmäna sektorn kan du förvänta dig en högre genomsnittlig månadslön på cirka 41 100 kr, enligt Statistikmyndigheten SCB för 2022.

Bemanningssjuksköterskor med varierande erfarenhet: När det gäller lön som bemanningssjuksköterska, kan genomsnittslönen variera beroende på yrkeserfarenhet, men i snitt tjänar en bemanningssjuksköterska 55 040 kr per månad, vilket är över 16 000 kr mer än den genomsnittliga lönen för grundutbildade sjuksköterskor.

Specialistsjuksköterskor inom bemanning: Om du är en specialistsjuksköterska som arbetar inom bemanning, kan du förvänta dig en nationell genomsnittslön som ligger mellan 50 000-70 000 kr per månad.

Det är viktigt att notera att lönen som bemanningssjuksköterska kan variera beroende på flera faktorer, såsom geografisk plats, arbetsgivare och individuell prestation. Däremot kan bemanningsbranschen erbjuda konkurrenskraftiga lönenivåer och flexibilitet när det gäller arbetstid och arbetsplatser.

Jämförelse i Lön Mellan Olika Län i Sverige

När det gäller löneskillnader mellan olika län i Sverige, så varierar lönestatistiken för bemanningssjuksköterskor. Enligt SCB (Statistiska centralbyrån) ligger den genomsnittliga månadslönen för grundutbildade sjuksköterskor i landet på 38 300 kr, med kvinnor som tjänar 36 200 kr och män som tjänar 40 200 kr.

För bemanningssjuksköterskor kan lönen vara högre jämfört med en fast anställd sjuksköterska. De lägsta lönerna inom yrket börjar strax över 200 kr/h för allmänsjuksköterskor, men kan sträcka sig över 600 kr/h för specialistsjuksköterskor i vissa fall. Detta motsvarar månadslöner mellan 32 000 och 96 000 kronor.

Regionerna har olika lönesatser, men nedan följer några exempel på genomsnittlig månadslön för bemanningssjuksköterskor i några utvalda län:

 • Stockholms län: 58 000 kr
 • Västra Götalands län: 56 000 kr
 • Skåne län: 55 000 kr

Det är viktigt att komma ihåg att lönen för bemanningssjuksköterskor kan variera beroende på olika faktorer såsom erfarenhet, specialistområde och arbetsgivarens budget.

Dessutom är lönen inte den enda faktorn att beakta som sjuksköterska i bemanning. Denna arbetsform kan även erbjuda fördelar såsom flexibilitet i arbetstiderna och möjligheten att arbeta inom olika verksamheter och regioner. Samtidigt är det viktigt att väga in eventuella nackdelar, såsom brist på tillhörighet och stabilitet på en arbetsplats.

Vanliga frågor

Vilken är den vanligaste arbetsrollen för en bemanningssjuksköterska?

Som bemanningssjuksköterska kan du arbeta inom en mängd olika roller och specialiteter. Det vanligaste är att du arbetar inom sjukhusens akutsjukvård, men det finns också möjligheter att arbeta inom primärvården, kommunal vård eller på specialistkliniker. Som bemanningssjuksköterska fyller du ofta en viktig roll genom att täcka upp för ordinarie personal under bemanningsbrist eller vid semestertider.

Är lönerna högre för hyrsjuksköterskor jämfört med fast anställda?

Ja, lönerna för bemanningssjuksköterskor är generellt högre jämfört med fast anställda sjuksköterskor. Enligt Bemlos inrapporterade löner tjänade en bemanningssjuksköterska i snitt 55 040 kr, vilket är drygt 16 000 kr mer än en fast anställd sjuksköterska som hade en genomsnittlig lön på 37 900 kr. Löneskillnaden kan motiveras av behovet att attrahera sjuksköterskor att arbeta inom bemanning och att kompensera för eventuella avsaknad av förmåner som fast anställda har.

Hur skiljer sig lönerna mellan offentlig och privat sektor?

Löneskillnaderna mellan offentlig och privat sektor kan skifta beroende på vilket yrkesområde inom sjukvården som du arbetar inom. Generellt sett kan lönerna variera beroende på arbetsplats, region och erfarenhet. Dock är bemanningssjuksköterskors löner generellt högre än både offentliga och privata sektorer, oavsett arbetsområde. Detta är delvis på grund av det ökade behovet av bemanningspersonal och flexibiliteten i arbetsformer.

Är du nyfiken på vad andra yrken och inriktningar i vårdsektorn tjänar?