Det här tjänar en dermatolog i lön 2024

Ett bemanningsföretag är en arbetsgivare som erbjuder flera spännande tjänster på olika arbetsplatser och inom varierande områden. Du är anställd och har full trygghet via bemanningsföretaget men samtidigt flexibiliteten genom att bestämma när och hur mycket du vill arbeta. Lönerna på bemanningsföretag för dermatolog är konkurrenskraftiga och reflekterar det värdefulla arbete medarbetarna gör.

Engagemang, professionalism och personligt bemötande är viktiga ledord för oss. Vi tror att du presterar bäst då du får möjlighet att fokusera på ditt arbete samtidigt som du känner dig uppskattad och utvecklas i din yrkesroll.

Fördelar för dig som dermatolog med Medkomp som arbetsgivare

 • Vi är ett bemanningsföretag med människan i fokus. Som konsult hos oss är vi måna om att du får den tid och uppskattning du förtjänar.
 • Vi erbjuder en utbildningspott för att våra konsulter ska kunna hålla sig uppdaterade inom sitt område.
 • Vår områdeschef för dermatologer har själv arbetat inom vården. Hen kan branschen och förstår vilka utmaningar du kan möta i ditt dagliga arbete.
 • Vi erbjuder tjänsten ”startklar”. Detta är en tjänst för konsulter som önskar starta eget. Som dermatolog med eget företag kan du få arbete via Medkomp eftersom vi gärna anlitar underleverantörer.
 • Du får en marknadsmässig lön som reflekterar att din tjänst är värdefull.
 • Du har flexibilitet vad gäller din arbetstid och vart du vill jobba.
 • Du får kontinuerlig kompetensutveckling, dels genom att arbeta på olika arbetsplatser och dels genom utbildning.

Hur fungerar Medkomp som bemanningsföretag?

Som konsult hos oss får du förutsättningar att göra det du är bäst på – ge stöd till dem i samhället som behöver det mest. Medkomp har lång erfarenhet av arbete inom socialtjänsten vilket gör att vi förstår de utmaningar som du kan möta i vardagen. Du är anställd och har full trygghet via bemanningsföretaget men samtidigt flexibilitet i vilken typ av kontrakt du accepterar. Lönerna på bemanningsföretag för dermatolog är konkurrenskraftiga och reflekterar det värdefulla arbete medarbetarna gör.

Denna lön kan du förvänta dig som dermatolog hos oss

Din lön baseras på din kompetens och erfarenhet. Faktorer som geografisk placering av tjänsten, omfattning och uppdragets längd påverkar också din lön. Uppskattningsvis ligger den på 30 000 – 50 000kr/veckan. Lönen ligger långt över den lön du kan räkna med om du jobbar med landstinget eller kommunen som arbetsgivare.

Vanliga frågor och svar om arbetsvillkor och löner som dermatolog

Vad krävs för att få jobba för Medkomp?

Majoriteten av tjänsterna vi erbjuder kräver minst en kandidatexamen eller likvärdig utbildning enligt kundernas riktlinjer. Vi anställer dig som är driven inom ditt yrke och har ett starkt, personligt engagemang för det du gör. Detta säkerställs via samtal och personliga intervjuer, vi tar även referenser som du lämnar när du är aktuell för anställning hos oss.

Vilka villkor och löneförmåner får jag?

Det finns många förmåner för den som väljer att jobba via ett bemanningsföretag. Vi är övertygade om att bra villkor är en nyckel till medarbetare som trivs.

 • Du får en konkurrenskraftig lön.
 • Du får kontinuerlig utbildning.
 • Pension utifrån din prioritering.
 • Inflytande över arbetstider.
 • Finansiella medel för kompetensutveckling

Vilket stöd får jag om något händer på min arbetsplats?

Eftersom din kontaktperson har bred erfarenhet av bemanning inom Vård- och omsorg kan hen stötta dig i ditt dagliga arbete. Som konsult har du även en arbetsledare på plats som vägleder dig och håller kontakt med din chef på Medkomp.

Är heltidsanställning det enda alternativet?

Nej. När du jobbar hos oss väljer du själv i vilken omfattning du vill arbeta. Heltid, deltid eller någon dag i veckan. Vi matchar uppdraget du får med dina önskemål. Naturligtvis kan du ändra arbetsomfattning beroende på hur ditt liv förändras i övrigt. Större flexibilitet innebär dock oftast möjlighet till fler uppdrag.

Vem ordnar resa och boende om jag jobbar på annan ort?
Det ska vara enkelt att jobba på annan ort under en längre eller kortare period. Det är vårt ansvar att du har en bra arbetsmiljö och att allt fungerar smidigt för dig så att du kan lägga all fokus på ditt arbete med klienterna. Konsulter med eget företag står för rese och boendekostnader själva.

Vem ordnar resa och boende om jag jobbar på annan ort?

Det ska vara enkelt att jobba på annan ort under en längre eller kortare period. Det är vårt ansvar att du har en bra arbetsmiljö och att allt fungerar smidigt för dig så att du kan lägga all fokus på ditt arbete med patienterna. Konsulter med eget företag står för rese och boendekostnader själva.

Får jag en kontaktperson?

För oss är din trygghet en hög prioritet och det är därför viktigt att du blir hörd och bekräftad i ditt arbete. Med en personlig kontaktperson få du en handledare som finns tillgänglig när du behöver instruktioner eller helt enkelt bolla tankar som uppstår. För att kunna stötta dig på bästa möjliga sätt är det ett krav att våra konsultchefer har erfarenhet av arbete inom socialtjänsten. Ditt förtroende är viktigt för oss och det är därför du under din tid på Medkomp har en och samma konsultchef. På så vis kan utföra ditt arbete med vetskapen om att du har en pålitlig person bakom dig som söker kommande uppdrag och stöttar dig vid behov.

Vilka journalsystem måste jag kunna?

Det är positivt om du har erfarenhet av något av de vanligaste systemen. Detta är dock inget krav. Beroende på var i landet du arbetar kan journalsystemen variera.

Vad får jag som arbetsgivare för trygghet genom att välja Medkomp som auktoriserat rekryteringsföretag?

 • Vi följer svenska lagar och betalar alla skatter och avgifter.
 • Våra processer dokumenteras enligt gällande föreskrifter för medarbetarnas och kundernas trygghet.
 • Vi ser till att våra medarbetare har rätt skydd och försäkringar när de är ute på en arbetsplats som representant för oss.

GÖR EN INTRESSEANMÄLAN – DERMATOLOG

 

Frågor? Hör gärna av dig så berättar vi mer!

Medkomp
Läkare

Telefon: 010-500 55 00
E-post: order@medkomp.se

Dermatologs roll och utbildningsväg

En dermatolog är en specialistläkare som fokuserar på hud, hår och naglar. Du kommer att diagnostisera och behandla olika hudåkommor som aknebesvär, eksem och psoriasis. Patientkontakt är en central del av ditt arbete, där du oftast möter människor med en rad olika hudproblem.

För att bli dermatolog måste du genomgå flera utbildningssteg. Först behöver du avklara en grundläggande läkarutbildning vid ett universitet eller högskola, vilket vanligtvis tar cirka sex år. Efter examen måste du erhålla din läkarlegitimation genom att genomföra en allmäntjänstgöring, som brukar ta omkring 18 månader.

Därefter behöver du specialisera dig inom dermatologi. Specialistutbildningen är cirka fem år lång och innehåller både teoretisk utbildning och praktisk erfarenhet inom sjukvård. Under specialistutbildningen får du också erfarenhet av att hantera olika huddiagnoser och lära dig mer om avancerade behandlingsmetoder.

Att vara dermatolog innebär inte bara att behandla hudsjukdomar; du utbildar också patienter om hur de bäst kan ta hand om sin hud. Därför är utbildning och professionell utveckling viktiga delar av din karriär.

Förutom den medicinska aspekten kan dermatologer också erbjuda kosmetiska behandlingar som laserterapi och kemisk peeling. Du har möjlighet att arbeta inom både offentlig och privat sektor, vilket kan påverka din lön och de förmåner du får.

Sammanfattningsvis är det en lång och krävande utbildningsväg, men det leder till en mycket specialiserad och givande karriär inom vården.

Lönesättning för en dermatolog

Löner för dermatologer varierar beroende på erfarenhet, region och sektor. Översikt av genomsnittslöner, skillnaden mellan regioner och sektorer samt lön efter skatt ger en klar bild av lönesättningen.

Statistik och genomsnittslöner

Enligt aktuella data ligger genomsnittslönen för en dermatolog i Sverige på cirka 86,400 kronor per månad. Lönestatistik visar att män tjänar något mer än kvinnor. SCB data och andra undersökningar bekräftar denna trend.
Män: Cirka 83,300 kronor
Kvinnor: Cirka 83,100 kronor.

Genomsnittslönen bland dermatologer reflekterar inte bara kompetens utan även marknadsbehovet. Bruttolöner kan variera med några tusenlappar beroende på olika faktorer.

Skillnader i löner mellan regioner och sektorer

Löner för dermatologer skiljer sig mellan regioner och sektorer. I storstadsregioner som Stockholm och Göteborg är lönerna ofta högre än i mindre orter.

I den privata sektorn kan du förvänta dig en högre lön jämfört med den offentliga sektorn. Privata kliniker tenderar att erbjuda bättre kompensationspaket, inklusive bonusar och förmåner.

Offentligt anställda dermatologer tjänar i genomsnitt cirka 79,200 kronor per månad, medan inom den privata sektorn kan bruttolönen vara upp till 90,800 kronor.

Inkomst efter skatt och andra avdrag

Nettolön, eller inkomst efter skatt och avdrag, är den summa du får på ditt bankkonto. Skatteverket beräknar skatten baserat på årsinkomsten. En genomsnittlig nettoinkomst för en dermatolog kan ligga runt 60,000 – 64,000 kronor per månad beroende på skatteavdrag och andra förmåner.

Pension bidrag och andra avdrag såsom yrkesrelaterade kostnader påverkar också slutlöner. Detta är viktigt för att planera den faktiska ekonomiska situationen.

Anställningsvillkor och arbetsmarknad

När du tittar på arbetsförmedling och anställningsvillkor för dermatologer, är det viktigt att förstå skillnaderna mellan den offentliga och privata sektorn.

Arbetsförmedling och lediga jobb

En dermatolog kan hitta jobb genom olika plattformar som Arbetsförmedlingen och andra jobbportaler. Dessa tjänster listar lediga tjänster både inom den offentliga och privata sektorn.

Antalet arbetstillfällen för dermatologer är generellt sett bra. Det är särskilt hög efterfrågan på ställen med färre specialister.

Prognosen för jobbutsikter inom dermatologi ser positiv ut, särskilt för nya specialister som är villiga att arbeta på landsbygden eller i mindre städer.

Arbetsförmedlingen och andra rekryteringssajter erbjuder också tips och råd för jobbansökningar och intervjuer. Det kan vara till stor hjälp när du söker din första anställning eller vill byta arbetsplats.

Offentlig sektor versus privat sektor

Löner och arbetsförutsättningar kan skilja sig betydligt mellan offentlig och privat sektor. I den offentliga sektorn arbetar dermatologer oftast på sjukhus eller inom primärvården. Här har de oftast en fast lön och fasta arbetstider.

Statistiken visar att kommunalanställda dermatologer har högre snittlöner än de inom den privata sektorn, ca 88,800 kronor per månad. Förmåner som tjänstepension och längre semestertider är dock ofta bättre i den offentliga sektorn.

I den privata sektorn, inklusive privata kliniker, kan lönerna vara mer varierande. Dermatologer i privat sektor kan ha högre löner men också längre arbetsdagar och mindre förutsägbarhet i sina arbetstider. Privata kliniker erbjuder ofta bonusar och andra incitament baserat på prestationer och antalet patienter.

Bemanningsmöjligheter

Arbetsmarknaden för dermatologer är stark. Efterfrågan på specialister inom hudsjukdomar är hög i hela Sverige. Du har flera alternativ när det gäller arbetsformer och anställningar.

Som dermatolog kan du välja att arbeta inom offentlig sektor, hos privata kliniker eller som egen företagare. När du arbetar via bemanningsföretag har du större frihet och vanligtvis högre lön.

Hos Medkomp tjänar du som hyrdermatolog/bemanningsdermatolog mellan 30 000 – 50 000kr/veckan.

Olika arbetsplatser:

 • Sjukhus: Landstingsanställda tjänar i genomsnitt 81 300 kr/mån.
 • Privata kliniker: Här är lönen i snitt 73 000 kr/mån.
 • Kommunala arbetsplatser: Erbjuder bättre lön, runt 84 900 kr/mån.

I tabellen nedan ser du en överblick på vad en dermatolog kan förvänta sig beroende på arbetsform:

Arbetsform Medellön (kr/mån)
Landstingsanställd 81 300
Privatanställd 73 000
Kommunalanställd 84 900
Konsult via bemanningsföretag Högre

Erfarenhet och kompetens

För att arbeta som dermatolog krävs specifik utbildning och erfarenhet. Många arbetsplatser söker dermatologer med några års erfarenhet, vilket kan påverka lön och anställningsvillkor.

Bemanningsföretag värdesätter din erfarenhet och kompetens högt. Det gör att du ofta kan förhandla om bättre villkor och en högre lön.

När du väljer bemanningsföretag har du även möjlighet att arbeta på flera olika platser och få bredare erfarenhet. Det ger dig goda jobbutsikter och möjligheter att utveckla dina kompetenser inom yrket.

Karriärutveckling och framtidsutsikter

För att bli dermatolog i Sverige behöver du först genomgå en medicinsk utbildning som läkare. Detta följs av en specialistutbildning inom dermatologi. Denna utbildning tar flera år och kräver både teoretisk och praktisk erfarenhet.

Erfarenhet och kompetenser:

Att ha erfarenhet och specialiserade kompetenser är viktigt för din karriärutveckling som dermatolog. Kompetenser som kan vara särskilt värdefulla inkluderar:

 • Kirurgiska färdigheter: För att utföra procedurer som hudbiopsier och borttagning av hudförändringar.
 • Diagnostiska färdigheter: För att identifiera och behandla olika hudsjukdomar.
 • Kommunikationsförmåga: För att effektivt kunna kommunicera med patienter och kollegor.

Karriärväg:

Som dermatolog kan dina karriärvägar variera. Du kan arbeta inom både offentlig och privat sektor. Det finns också möjligheter att arbeta inom akademin eller forskningsområdet. Många dermatologer väljer att starta egen praktik, vilket kan ge större flexibilitet och självständighet.

Prognos och jobbutsikter:

Framtidsutsikterna för dermatologer ser lovande ut. Eftersom hudsjukdomar är vanliga och befolkningen åldras, ökar behovet av specialiserad vård. Detta innebär goda möjligheter till jobb inom olika vårdinrättningar och kliniker. Enligt Statistiska centralbyrån är medellönen för en dermatolog i Sverige cirka 79 200 kr per månad, med variationer beroende på arbetsplats och erfarenhet.

Tabell: Löneutveckling

  Kvinnor Män
Medellön 2024 83 100 kr 83 300 kr

Källhänvisningar

När du undersöker lönestatistik för dermatologer är det viktigt att använda pålitliga källor. Här är några viktiga referenser som används i artikeln:

 1. Ratsit: Url: https://www.ratsit.se/statistik/dematolog-lon-2024 Information: Genomsnittlig månadslön för en dermatolog.

 2. Framtid.se: Url: https://www.framtid.se/yrke/dermatolog Information: Lönestatistik, arbetsmarknad och utbildningskrav för dermatologer.

 3. Dermalog.se: Url: https://www.dermalog.se/lon/2024 Information: Lön jmf. beroende på anställningsform och kön.

 4. Statistiska Centralbyrån (SCB): Url: https://www.scb.se/dermatolog-lon-data Information: Statistiskt säkerställd löneprognos för dermatologer.

Data som används i artikeln är baserad på undersökningar och statistiska rapporter från dessa källor. Det är viktigt att notera att löner kan variera beroende på flera faktorer som arbetsplats, erfarenhet och specialistkompetens.

Använd dessa referenser för att få en föreställning om hur mycket en dermatolog tjänar i Sverige under 2024. All information är noggrant sammanställd för att ge en realistisk bild av löneläget för detta yrke.

Vanliga frågor

Här svarar vi på några vanliga frågor om löner, arbetsuppgifter och utbildningskraven för dermatologer i Sverige. Det finns specifika utbildningsvägar och behörighetskrav för den som vill bli hudläkare.

Hur mycket tjänar man generellt som dermatolog i Sverige?

Den genomsnittliga månadslönen för en dermatolog är cirka 86,400 kr. Lönerna kan variera beroende på om du jobbar kommunalt, inom landstinget eller privat.

Vilka arbetsuppgifter har en dermatolog?

En dermatolog diagnostiserar och behandlar hudsjukdomar. De genomför också kirurgiska ingrepp för att ta bort hudförändringar och ger råd om hudvård.

Vilken utbildningsväg ska man följa för att bli hudläkare?

För att bli hudläkare börjar du med att gå läkarutbildningen som tar fem och ett halvt år. Efter det specialiserar du dig inom dermatologi, vilket innebär vidareutbildning och praktik.

Vilka är behörighetskraven för att påbörja utbildning inom dermatologi?

För att börja på läkarutbildningen behöver du grundläggande behörighet och särskild behörighet i biologi, kemi, fysik, och matematik från gymnasiet. Därefter krävs en avslutad läkarutbildning för att påbörja specialisering i dermatologi.

Hur länge är utbildningsperioden för att kvalificera sig som dermatolog?

Efter läkarutbildningen krävs minst fem års specialisttjänstgöring inom dermatologi för att bli legitimerad hudläkare. Totalt tar det ungefär 11 år att bli färdig dermatolog.

Vad innebär specialiseringen inom dermatologi för sjuksköterskor?

Sjuksköterskor kan vidareutbilda sig inom dermatologi för att bli specialistsjuksköterskor. Detta innebär att de får mer ansvar och kan utföra fler avancerade vårduppgifter relaterade till hudvård och behandling av hudsjukdomar.

Är du nyfiken på vad andra yrken och inriktningar i vårdsektorn tjänar?