Tjäna högre lön 2023 som barnmorska (BVC) hos ett bemanningsföretag

Ditt jobb är oerhört viktigt både för föräldrarna och barnet. För du är närvarande vid livets första skede. När du jobbar genom ett bemanningsföretag har du chansen att hjälpa ännu fler familjer. Du får erfarenhet av olika situationer och arbetsmiljöer. Detta kommer att vara till stor hjälp i ditt yrke samt ger dig själv stor tillfredsställelse.

Att jobba som barnmorska

När du jobbar som barnmorska får du vara med om mycket. Hela tiden gäller det att ställa om sig till nya situationer. För det mesta flyter allting på men ibland uppstår det något akut. Denna blandning av livsglädje och skicklighet är mycket tilltalande. Din roll som barnmorska är verkligen viktig och givande. Genom att jobba genom Medkomp kan du vidga dina vyer och samtidigt tjäna mer pengar.

Vad får en barnmorska i lön?

Hur mycket du tjänar som barnmorska beror naturligtvis på utbildning och erfarenhet. Vanligtvis brukar den ligga på runt 35 000 kronor. Men du kan vara säker på att den lön som du får när du jobbar med bemanning är bra mycket högre än vad kommun och landsting vanligtvis betalar. Det är inte ovanligt att komma upp i 50 000 kronor per månad. En bemanningsbarnmorskas lön ska återspegla den viktiga roll du spelar i födseln.

Processen med att hyra ut sig själv som barnmorska

De flesta av våra kunder är landsting och kommuner, men även vissa privata företag. Ofta så är deras behov större än tillgänglig personal. De vänder sig då till oss när de behöver en barnmorska för att de vet att vi har bra konsulter. Vårt jobb är att koppla samman dig med kunden.

När landsting och kommuner vill hyra in barnmorskor så sker det på upphandling. Vi tar hand om all den kontakten. Sedan presenterar vi dig med olika alternativ så att du kan välja det som passar dig bäst. Att hyra ut sig som barnmorska är därför lätt.

Fördelar med att välja bemanning för barnmorska

Många företag och administrationer väljer idag bemanning när de behöver personal. Det kostar mindre och de får kvalificerad personal. Därför är efterfrågan på bemanning barnmorska hög. Möjligheten att få jobba på olika, intressanta arbetsplatser är lockande för dig som barnmorska. Samtidigt så är bemanningsföretag barnmorska lön högre än när du är direkt anställd. Alla vinner därför på att använda sig av Medkomp.

Fördelar när du jobbar för Medkomp

Det finns flera sätt att besvara denna fråga. Allt fler barnmorskor väljer just Medkomp. Våra konsulter ökar för varje månad. En del av fördelarna är följande:

 • Engagerat och dynamiskt bemanningsföretag, där vi sätter människan i fokus. Du som konsult är viktig för oss och vi satsar helhjärtat på dig.
 • Du får bra kontakt och förståelse hos oss för din handledare är leg. sjuksköterska.
 • Du får bidrag för vidareutbildning och kurser.
 • Intressanta arbetsplatser med varierande uppgifter. Du väljer själv hur mycket du vill jobba.
 • Chefer som vet vad du pratar om. Din konsultchef är legitimerad sjuksköterska så de förstår dina utmaningar.
 • Allt sker enligt lagar och regler. Alla våra konsulter är försäkrade efter branschstandard.
 • Bättre lön än hos kommunen och ordentliga arbetsvillkor.

Dessa är bara några av de positiva aspekterna av att jobba tillsammans med Medkomp. Vi är intresserade av våra konsulter, och vill att du ska ha en framtid. Därför satsar vi på att du ska kunna få bra jobb som barnmorska nu. Men också att du ska kunna lära dig mer och kanske specialisera dig ytterligare. Vi kan hjälpa dig om du vill komma igång med egen verksamhet. För oss är nämligen alla personer viktiga, och vi vill att du satsar på dig själv.

Vanliga frågor och svar

 1. Vad vinner jag på att jobba med Medkomp?
 2. Vilka kvalifikationer krävs för att jobba med bemanning?
 3. Måste jag jobba heltid?
 4. Vad har jag för stöd om något händer på arbetsplatsen?
 5. Vilka möjligheter har jag som konsult hos Medkomp?
 6. Vad får jag för lön och arbetsvillkor med bemanning?
 7. Vilka journalsystem måste jag kunna för att jobba som barnmorska via Medkomp?

Vad vinner jag på att jobba med Medkomp?

Du kan få bra jobb som barnmorska med en högre lön än om du vore anställd direkt. Samtidigt har du chansen att pröva på olika arbetsplatser och vidga din erfarenhet. Många upplever att stressen med yrket minskar eftersom de slipper delta i arbetsplatsens möten och diskussioner. Istället kan du koncentrera dig på ditt arbete.

Vilka kvalifikationer krävs för att jobba med bemanning?

Alla våra barnmorskor måste vara legitimerade med en utbildning som är godkänd i Sverige. I övrigt ser vi på hur du är som person. Om du är intresserad av ditt yrke och har ett starkt engagemang kommer du att lyckas bättre. Vi ser också dina referenser samt gör en kontroll hos IVO och HOSP.

Måste jag jobba heltid?

Det är helt upp till dig hur mycket du vill jobba. Vare sig det är hel-eller deltid, alternativt bara vissa dagar i veckan. Du som är egenföretagare kan också välja hur mycket du vill jobba genom oss.

Vad har jag för stöd om något händer på arbetsplatsen?

Här kan du verkligen se hur Medkomp är ett annorlunda bemanningsföretag. Våra områdeschefer är utbildade inom just det yrket. Som sjuksköterska vet hen hur arbetsplatserna fungerar och kan vara till stöd för dig vid behov.

Vilka möjligheter har jag som konsult hos Medkomp?

Som konsult hos Medkomp så hittar du intressanta anställningar.

 • Du blir väl bemött med ett personligt intresse.
 • När du än vill kan du kontakta din konsultchef. Eftersom hen har erfarenhet av yrket så blir det lättare att förstå varandra.
 • Vi bryr oss verkligen om våra konsulter. När du jobbat ett år hos oss är du kvalificerad för vår utbildningspott, som för tiden ligger på 15 000 kronor.
 • Om du vill komma igång som egen företagare stödjer och vägleder vi dig.

Vad får jag för lön och arbetsvillkor med bemanning?

Din lön baseras på din erfarenhet och vilket jobb det gäller. Men den ligger hela tiden över medelvärdet eftersom du jobbar med bemanning. Vi lägger stor fokus på kontinuerlig utbildning och du kan hela tiden uppdatera dina kunskaper. Du har en egen kontaktperson som du alltid kan ta kontakt med.

Vilka journalsystem måste jag kunna för att jobba som barnmorska via Medkomp?

Det finns olika journalsystem runt om i landet. Om du har erfarenhet av ett eller flera är det alltid en fördel. Men det är inget krav att du ska kunna ett visst system.

INTRESSEANMÄLAN – SJUKSKÖTERSKA

Frågor? Hör gärna av dig så berättar vi mer!