Hyr ut dig själv som sjuksköterska

Vi välkomnar dig som startar eget företag som sjuksköterska och vill ha en trovärdig samarbetspartner för att hitta rätt tjänst för dig. Som underleverantör till oss på Medkomp får du ett arbete där människan står i fokus. Engagemang, professionalism och personligt bemötande är viktiga ledord för oss. Vi erbjuder hållbara och stimulerande arbetsvillkor samtidigt som vi skapar mervärde för varje individ som möter våra medarbetare.

Som sjuksköterska hos oss får du förutsättningar att göra det du är bäst på – ge vård och omsorg till människor när de behöver den mest. Medkomp har lång erfarenhet av arbete inom vården vilket gör att vi förstår de utmaningar som du kan möta i vardagen. Vi tror att du presterar bäst då du får möjlighet att fokusera på ditt arbete samtidigt som du känner dig uppskattad och utvecklas i din yrkesroll.

Fördelar med Medkomp

 • Vi är ett bemanningsföretag med människan i fokus. Som konsult hos oss är vi måna om att du får den tid och uppskattning du förtjänar.
 • Vi har välutbildad personal med goda referenser.
 • Vår områdeschef för hyrsjuksköterskor är leg.sjuksköterska. Hen kan branschen och förstår vilka utmaningar du kan möta i ditt dagliga arbete.
 • Vi erbjuder tjänsten ”startklar”. Detta är en tjänst för konsulter som önskar starta eget.

Så startar du eget som sjuksköterska

Vi erbjuder tjänsten ”startklar”. Genom denna tjänst stödjer vi konsulter som vill starta eget. Här får du den rådgivning du behöver som bland annat råd kring enskild firma eller aktiebolag, Bolagsregistrering, försäkringar, F-skatt, redovisning och bokslut.

Så fort kommer du igång

Oftast tar det inte mer än ett par veckor innan du har dina papper. Så fort du har försäkringen tecknad kan du börja arbeta via oss. Faktureringen kan ske så snart du fått din F-skattsedel.

Så mycket kostar det

Att registrera en enskild firma kostar ingenting utöver portot för att skicka in blanketterna till Skatteverket. Att starta ett Aktiebolag kostar vanligtvis 50 000 kronor. Tänk på att du som egenföretagare själv ansvarar över att betala skatter och avgifter enligt skatteverkets regler.

Denna lön (arvode) får du som sjuksköterska med eget företag

Din lön som hyrsjuksköterska med eget företag ligger på mellan 45 000 sek och 60 000 sek. Vilken den blir baseras på följande faktorer.

 • Din kompetens och erfarenhet.
 • Geografisk placering av tjänsten
 • Arbetsomfattning och uppdragets längd

Lönen ligger långt över den lön du kan räkna med om du jobbar med landstinget eller kommunen som arbetsgivare.

Du som har eget företag och arbetar som underleverantör till oss fakturerar Medkomp för dina tjänster. Där ingår avgifter och skatter som du själv hanterar i ditt företag.

Detta är ett bemanningsföretag

Ett bemanningsföretag är en arbetsgivare som erbjuder flera spännande tjänster på olika arbetsplatser och inom varierande områden. Du som har eget företag som sjuksköterska kan arbeta som underleverantör till ett bemanningsföretag inom vården. Lönerna på bemanningsföretag för sjuksköterskor är konkurrenskraftiga och reflekterar det värdefulla arbete som underleverantörerna gör.

Vanliga frågor och svar

Vilka fördelar finns det med att jobba som hyrsjuksköterska med eget företag?
Det finns flera fördelar med att jobba som hyrsjuksköterska med eget företag via Medkomp.

 • Du får en marknadsmässig lön som reflekterar att din tjänst är värdefull.
 • Du får chansen att driva ett eget företag som entreprenör. Detta innebär en del administrativt arbete men rent ekonomiskt har du större möjligheter att tjäna mer.
 • Du har flexibilitet vad gäller din arbetstid och vart du vill jobba.
 • Du kan göra avdrag för utgifter du har i ditt företag. Detta kan gälla din mobiltelefon eller en dator från vilken du sköter din administration.
 • Du får kontinuerlig kompetensutveckling genom att du arbetar på olika arbetsplatser där du lär dig nya saker.
 • Du har en konsultchef som du kan vända dig till om du har frågor eller något händer på arbetsplatsen.
 • Du upplever mindre stress och får mer tid för dina patienter.

Vad krävs för att få jobba för Medkomp?

Du måste vara legitimerad sjuksköterska i Sverige för att jobba som hyrsjuksköterska hos oss. Detta betyder att du måste ha en utbildning som är godkänd av svenska myndigheter. Vi anställer dig som är driven inom ditt yrke och har ett starkt, personligt engagemang för det du gör. Detta säkerställs via en intervju samt referenser som du lämnar när du är aktuell för anställning hos oss. Vi gör också en kontroll mot IVO och HOSP.

Vilket stöd får jag om något händer på min arbetsplats?

Som sjuksköterska möter du människor i svåra stunder i livet. Eftersom våra konsultchefer är sjuksköterskor med bred erfarenhet av yrket kan de stötta dig i ditt dagliga arbete. Självklart får ex du extra handledning vid behov.

Är heltid det enda alternativet?

Nej. När du jobbar hos oss via ditt eget företag väljer du själv i vilken omfattning du vill arbeta. Heltid, deltid eller någon dag i veckan. Vi matchar uppdraget du får med dina önskemål. Naturligtvis kan du ändra arbetsomfattning beroende på hur ditt liv förändras i övrigt.

Vem ordnar resa och boende om jag jobbar på annan ort?

Konsulter med eget företag står för rese och boendekostnader själva. Vi på Medkomp kan dock hjälpa till att med bokning & logistik.

Får jag en kontaktperson?

Vi vill att du alltid ska känna dig lyssnad på. Därför får du en kontaktperson som följer dig genom din tid hos oss. Konsultchefen, din kontaktperson, har sjuksköterskeexamen och vet vad som gäller på din arbetsplats. Detta innebär att du alltid har någon att bolla tankar med samt få handledning vid behov.

Vilka journalsystem måste jag kunna?

Det är positivt om du har erfarenhet av något av de vanligaste systemen. Detta är dock inget krav. Beroende på vilken kommun du arbetar inom kan journalsystemen variera.

INTRESSEANMÄLAN – SJUKSKÖTERSKA

Frågor? Hör gärna av dig så berättar vi mer!