Starta eget företag som Läkare

Vi välkomnar dig som startar eget företag som läkare och vill ha en trovärdig samarbetspartner för att hitta rätt tjänst för dig. Som underleverantör till oss på Medkomp får du ett arbete där människan står i fokus. Engagemang, professionalism och personligt bemötande är viktiga ledord för oss. Vi erbjuder hållbara och stimulerande arbetsvillkor samtidigt som vi skapar mervärde för varje individ som möter våra medarbetare.

Som läkare hos oss får du förutsättningar att göra det du är bäst på – ge vård och omsorg till människor när de behöver den mest. Medkomp har lång erfarenhet av arbete inom vården vilket gör att vi förstår de utmaningar som du kan möta i vardagen. Vi tror att du presterar bäst då du får möjlighet att fokusera på ditt arbete samtidigt som du känner dig uppskattad och utvecklas i din yrkesroll.

Fördelar med Medkomp

 • Vi är ett bemanningsföretag med människan i fokus. Som konsult hos oss är vi måna om att du får den tid och uppskattning du förtjänar.
 • Vi har välutbildad personal med goda referenser.
 • Vår områdeschef för hyrläkare är leg.sjuksköterska. Hen kan branschen och förstår vilka utmaningar du kan möta i ditt dagliga arbete.
 • Vi erbjuder tjänsten ”startklar”. Detta är en tjänst för konsulter som önskar starta eget.

Så startar du eget som läkare

Vi är övertygade om att läkare som trivs och utvecklas gör ett bättre jobb. Därför erbjuder vi tjänsten ”startklar”. Genom denna tjänst stödjer vi konsulter som vill starta eget.

När du startat upp din verksamhet kan du naturligtvis få arbete via Medkomp eftersom vi gärna anlitar underkonsulter. Vi skriver ett tryggt avtal som tydligt förklarar vad vi kommit överens om.

Så fort kommer du igång

Det går snabbt att registrera en enskild firma som legitimerad läkare. Oftast tar det inte mer än en vecka innan du har dina papper. Så fort du fått din F-skattsedel kan du börja arbeta för oss.

Så mycket kostar det

Att registrera en enskild firma som läkare kostar ingenting utöver portot för att skicka in blanketterna till Skatteverket.

Tänk på att du som driver eget företag inom vården och vill arbeta för oss själv står för att betala skatter och avgifter.

Du fakturerar enkelt oss på Medkomp för dina tjänster och de avgifter som tillkommer när du driver eget företag. Att ha eget företag innebär inte att du förlorar någon inkomst. Istället har du större möjligheter att tjäna mer.

Denna lön får du som läkare med eget företag

Din lön som hyrläkare baseras på följande faktorer.

 • Din kompetens och erfarenhet.
 • Geografisk placering av tjänsten
 • Arbetsomfattning och uppdragets längd

Du som har eget företag och arbetar som underleverantör till oss fakturerar Medkomp för dina tjänster. Där ingår avgifter och skatter som du själv hanterar i ditt företag. Du förlorar alltså ingenting på att arbeta via ditt eget företag.

Detta är ett bemanningsföretag

Ett bemanningsföretag är en arbetsgivare som erbjuder flera spännande tjänster på olika arbetsplatser och inom varierande områden. Du som har eget företag som läkare kan arbeta som underleverantör till ett bemanningsföretag inom vården. Lönerna på bemanningsföretag för läkare är konkurrenskraftiga och reflekterar det värdefulla arbete som underleverantörerna gör.

Vanliga frågor och svar

Vilka fördelar finns det med att jobba som hyrläkare med eget företag?
Det finns flera fördelar med att jobba som hyrläkare med eget företag via Medkomp.

 • Du får en marknadsmässig lön som reflekterar att din tjänst är värdefull.
 • Du får chansen att driva ett eget företag som entreprenör. Detta innebär en del administrativt arbete men rent ekonomiskt har du större möjligheter att tjäna mer.
 • Du har flexibilitet vad gäller din arbetstid och vart du vill jobba.
 • Du kan göra avdrag för utgifter du har i ditt företag. Detta kan gälla din mobiltelefon eller en dator från vilken du sköter din administration.
 • Du får kontinuerlig kompetensutveckling genom att du arbetar på olika arbetsplatser där du lär dig nya saker.
 • Du har en konsultchef som du kan vända dig till om du har frågor eller något händer på arbetsplatsen.
 • Du upplever mindre stress och får mer tid för dina patienter.

Vad krävs för att få jobba för Medkomp?

Du måste vara legitimerad läkare i Sverige för att jobba som hyrläkare hos oss. Detta betyder att du måste ha en utbildning till läkare som är godkänd av svenska myndigheter. Vi anställer dig som är driven inom ditt yrke och har ett starkt, personligt engagemang för det du gör. Detta säkerställs via en intervju samt referenser som du lämnar när du är aktuell för anställning hos oss. Vi gör också en kontroll mot IVO och HOSP.

Vilka villkor och löneförmåner får jag som läkare med eget företag?

Det finns många förmåner för den som väljer att driva eget företag som underleverantör till ett bemanningsföretag. Vi är övertygade om att bra villkor är en nyckel till medarbetare som trivs.

 • Du får en konkurrenskraftig lön.
 • Du får en personlig kontaktperson.
 • Du får hjälp med att starta eget och att hitta rätt försäkringar för dig.

Vilket stöd får jag om något händer på min arbetsplats?

Som läkare möter du människor i svåra stunder i livet. Eftersom våra konsultchefer har erfarenhet av arbete inom vården kan de stötta dig i ditt dagliga arbete.

Vem ordnar resa och boende om jag jobbar på annan ort?

Det ska vara enkelt att jobba på annan ort under en längre eller kortare period. Det är vårt ansvar att du har en bra arbetsmiljö och att allt fungerar smidigt för dig så att du kan lägga all fokus på ditt arbete med patienterna. Konsulter med eget företag står för rese och boendekostnader själva.

Får jag en kontaktperson?

För oss är din trygghet viktig. Vi vill att du alltid ska känna dig lyssnad på. Därför får du en kontaktperson som följer dig genom din tid hos oss. Konsultchefen, din kontaktperson, har sjuksköterskeexamen och vet vad som gäller på din arbetsplats. Detta innebär att du alltid har någon att bolla tankar med vid behov. Med tryggheten i att ha samma konsultchef hela tiden bygger ni upp ett viktigt förtroende för att du ska kunna utföra ditt arbete till hög standard.

Vilka journalsystem måste jag kunna?

Det är positivt om du har erfarenhet av något av de vanligaste systemen. Detta är dock inget krav. Beroende på vilken kommun du arbetar inom kan journalsystemen variera.

INTRESSEANMÄLAN – LÄKARE

Frågor? Hör gärna av dig så berättar vi mer!