fbpx
Warning: imagecreatefrompng(): gd-png: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile in /customers/f/e/3/medkomp.se/httpd.www/libraries/vendor/joomla/image/src/Image.php on line 705

☎ 010-500 55 00     ✉ info@medkomp.se

Frihet och krav på flexibilitet: två sidor av samma mynt vid arbetet som hyrsjuksköterska

Arbete som hyrsjuksköterska eller en fast tjänst? Fria arbetstider och högre lön, eller trygghet och rutiner? Allt fler sjuksköterskor väljer att jobba inom bemanning redan tidigt i karriären – Vårdfokus har intervjuat en av dem, Martin Höjman. 

I Vårdfokus nr 9 (3/9 2019) berättar hyrsjuksköterskan Martin Höjman, som berättar om både för- och nackdelarna med hans jobbval. Det vanligaste sättet att jobba som hyrsjuksköterska i dag är att få betalt per arbetad timme, vilket även är hur Höjman arbetar. Han har valt att arbeta som hyrpersonal för den högre lönen, de flexibla arbetstimmarna och möjligheten att välja ungefär hur många timmar han kan arbeta en given månad. 

Som med det mesta i livet har myntet även en baksida. Friheten som hyrsjuksköterska innebär även ett större krav på flexibilitet. ”Det är lätt att tro att bemanningssjuksköterskor har hur mycket frihet som helst, men så är det inte riktigt. Du måste vara beredd att ta jobb där du inte bor och pass på olika avdelningar och tider. Risken är att du inte får komma tillbaka om du inte är tillräckligt flexibel”, säger Höjman till Vårdfokus. 

Han tycker dock inte att detta är någon större nackdel, utan att det vägs upp av möjligheten att välja hur mycket han vill jobba i perioder. Han har dessutom en sidokarriär som han ogärna vill lägga åt sidan, och arbetet som hyrsjuksköterska ger honom möjligheten att stå med det ena benet i vården och det andra i musikalvärlden. 

Höjman är i grunden positiv till att vara anställd – varför då välja att jobba som hyrsjuksköterska? Han återkommer i intervjun till samma skäl som många andra: att vara anställd innebär i dag alltför ofta usla villkor, tuffa omständigheter och låga löner. ”Att jobba lika hårt fast med lägre lön och mindre frihet har hittills känts som ett sämre alternativ för mig”, säger Höjman till Vårdfokus.

Kontakt

Gävlegatan 16
113 30 Stockholm

010-500 55 00
info@medkomp.se
 

Följ oss i sociala medier

ARBETA SOM HYRSJUKSKÖTERSKA

Policy

rdda-barnens-medkomp1.png
Medkomp är stolt företagsvän till
Rädda Barnen

NYHETSBREV

I vårt nyhetsbrev läser du mer om Medkomps arbetsområden, uppdateras om aktuella branschnyheter och får information om våra kommande evenemang. 

Genom att registrera dig godkänner du Medkomps integritetspolicy.

© Copyright Medkomp Ab - 2020