fbpx
Warning: imagecreatefrompng(): gd-png: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile in /customers/f/e/3/medkomp.se/httpd.www/libraries/vendor/joomla/image/src/Image.php on line 705

☎ 010-500 55 00     ✉ info@medkomp.se

Lagändring riskerar att stoppa ICA:s vårdplaner

Har du lagt märke till vårdmottagningarna i anslutning till ditt ICA Maxi? Tanken med mottagningarna är att erbjuda enkel vård på dropin-basis. Nu ser det dock ut som att ett nytt förslag från Läkemedelsverket kan sätta stopp för Minutenklinikerna. 

ICA Gruppen AB och Apoteket Hjärtat står bakom Min Doktor, som i sin tur driver ett antal Minutenkliniker i anslutning till större ICA-butiker. Tanken bakom klinikerna är att patienter ska kunna genomföra enklare vårdärenden på en tid som passar dem, utan att behöva boka i förväg. Det som erbjuds är bland annat blodprovsmätningar, vaccineringar och enklare konsultationer. Klinikerna bemannas av sjuksköterskor och ligger i anslutning till apotek vid större ICA-butiker. Hittills har man öppnat tolv nya mottagningar under 2019. ”När man har enklare saker som man söker för så är det krångligt att komma till en vårdcentral. Här vill vi vara med och förenkla vardagen. Vi tror att det här kommer vara en viktig service för våra kunder framåt”, säger ICA:s vd Per Strömberg till Aftonbladet

Dock verkar det som att planerna på att expandera kan gå om intet. På uppdrag av regeringen genomför Läkemedelsverket just nu en översyn av reglerna kring vem som ska ha rätt att bedriva öppenvårdsapotek. För tillfället lyder förslaget från Läkemedelsverket att samma aktör inte ska få driva både apotek och vårdmottagning. Man anser att det finns en risk att utskrivningen av läkemedel och besök hos vården ökar om de två verksamheterna drivs av samma part. 

För närvarande är förslaget ute på remiss och kan alltså komma att justeras. Det slutgiltiga förslaget ska lämnas in i slutet av september.

Kontakt

Gävlegatan 16
113 30 Stockholm

010-500 55 00
info@medkomp.se
 

Följ oss i sociala medier

ARBETA SOM HYRSJUKSKÖTERSKA

Policy

rdda-barnens-medkomp1.png
Medkomp är stolt företagsvän till
Rädda Barnen

NYHETSBREV

I vårt nyhetsbrev läser du mer om Medkomps arbetsområden, uppdateras om aktuella branschnyheter och får information om våra kommande evenemang. 

Genom att registrera dig godkänner du Medkomps integritetspolicy.

© Copyright Medkomp Ab - 2020