fbpx
Warning: imagecreatefrompng(): gd-png: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile in /customers/f/e/3/medkomp.se/httpd.www/libraries/vendor/joomla/image/src/Image.php on line 705

☎ 010-500 55 00     ✉ info@medkomp.se

Rullande sprutstation för bättre beroendevård

Sedan mitten på juni rullar en mobil station för sprutbyten i Stockholm. ”Vi behöver göra oss mer tillgängliga för att möta behovet som finns i samhället”, säger Linda Näslund, en av bussens sjuksköterskor, till SVT.

Det är beroendecentrum på Sankt Görans sjukhus som i samarbete med Capios mobila vårdbuss för hemlösa driver den rullande sprutstationen. Bussen ska fungera som ett komplement till sprututbytet på mottagningen, eftersom alla inte har möjlighet att ta sig till den fasta mottagningen. Bussen är helt enkelt ett sätt att erbjuda tillgängligare vård, där vården faktiskt behövs. Ombord på bussen finns alltid en sjuksköterska som även kan erbjuda vaccination mot hepatit.

Sjuksköterska Linda Näslund som jobbar på sprututbytet berättar i ett inslag för SVT Stockholm (30/6 2019) att bussen redan under en av sina premiärrundor fick besök av flera personer som kom för att byta sprutor samt en person som ville skriva in sig på beroendemottagningen. ”Det säger också någonting om det behov som finns, det är inte långt egentligen härifrån till Sankt Görans. Men av olika anledningar så kommer inte folk till oss”, säger Näslund.

Bussen kommer att rulla där den behövs som bäst och vårdpersonalen bestämmer rutt från dag till dag. Den kör runt Stockholms län redan under sommaren, men verksamheten drar igång på allvar till hösten. Då kommer bussen att göra upp till tre stopp per dag under vardagar. Tanken är att den så småningom ska ha ett par fasta stopp i veckan och täcka både de södra och norra delarna av länet.

Kontakt

Gävlegatan 16
113 30 Stockholm

010-500 55 00
info@medkomp.se
 

Följ oss i sociala medier

ARBETA SOM HYRSJUKSKÖTERSKA

Policy

rdda-barnens-medkomp1.png
Medkomp är stolt företagsvän till
Rädda Barnen

NYHETSBREV

I vårt nyhetsbrev läser du mer om Medkomps arbetsområden, uppdateras om aktuella branschnyheter och får information om våra kommande evenemang. 

Genom att registrera dig godkänner du Medkomps integritetspolicy.

© Copyright Medkomp Ab - 2020