fbpx
Warning: imagecreatefrompng(): gd-png: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile in /customers/f/e/3/medkomp.se/httpd.www/libraries/vendor/joomla/image/src/Image.php on line 705

☎ 010-500 55 00     ✉ info@medkomp.se

Klimatfrågan på Svenska läkaresällskapets agenda

Nu lyfter Svenska läkaresällskapet klimatfrågan och utformar en ny policy, för en miljövänligare och hållbarare hälso- och sjukvård.

Klimatfrågor ligger i topp när EU-länderna går till val i slutet av maj, och även under Svenska läkaresällskapets majmöte lyftes klimatfrågan. Många inom sällskapet begärde att frågan ska prioriteras i större utsträckning, och det första steget blir att utforma en ny klimatpolicy.

”Läkarna skulle kunna vara mycket tydligare med att detta är en ödesfråga för människans hälsa”, säger Svenska läkaresällskapets ordförande Britt Skogseid. Läkaresällskapets nuvarande klimatpolicy togs fram inför FN:s klimatmöte i Paris 2015. Det nya förslaget kommer, enligt Läkartidningen (16/5 2019), att presenteras under sällskapets junimöte.

Visste du att hälso- och sjukvården står för över 20 procent av den offentliga sektorns utsläpp? De stora miljöbovarna inom just hälso- och sjukvården är framför allt konsumtionen av förbrukningsmaterial, transporter och energianvändningen – detta enligt februari månads klimatspecial i Läkartidningen. Hälso- och sjukvården behöver, som all annan offentlig verksamhet, ses över och klimatanpassas i så hög grad det går.

Erfarenheter från andra länder visar att en miljövänligare vård kan vara synonym med en effektivare vård till en lägre kostnad. Oavsett om klimatanpassningen för med sig ekonomiska fördelar eller inte, är det en fråga som kräver nationell samordning och en djupgående genomgång av dagens rutiner och arbetssätt.

 

Kontakt

Gävlegatan 16
113 30 Stockholm

010-500 55 00
info@medkomp.se
 

Följ oss i sociala medier

ARBETA SOM HYRSJUKSKÖTERSKA

Policy

rdda-barnens-medkomp1.png
Medkomp är stolt företagsvän till
Rädda Barnen

NYHETSBREV

I vårt nyhetsbrev läser du mer om Medkomps arbetsområden, uppdateras om aktuella branschnyheter och får information om våra kommande evenemang. 

Genom att registrera dig godkänner du Medkomps integritetspolicy.

© Copyright Medkomp Ab - 2020