fbpx
Warning: imagecreatefrompng(): gd-png: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile in /customers/f/e/3/medkomp.se/httpd.www/libraries/vendor/joomla/image/src/Image.php on line 705

☎ 010-500 55 00     ✉ info@medkomp.se

Revolutionerande enkel affärsidé bakom succérecept

Ett kärlekspar privat och par i entreprenörer på jobbet: röntgensjuksköterskorna som startade eget tillsammans trivs nu bättre än någonsin på arbetet. 

För Vårdfokus (15/4 2019) berättar röntgensjuksköterskorna Christian Lind och Sofia Rannberg om beslutet att ge sig in i entreprenörslivet. Lind är förvånad över att deras enkla affärsidé hittills har varit så pass outforskad: paret erbjuder sjukhus röntgentjänster under sena vardagkvällar och helger, när den ordinarie personalen är ledig och maskinerna i vanliga fall står oanvända. Det innebär att dyra maskiner utnyttjas på ett effektivare sätt, samtidigt som röntgenköerna kortas och patienter erbjuds ett större utbud av tider utanför kontorstiderna – en win-win för alla inblandade. 

Innan Lind och Rannberg startade det gemensamma företaget funderade de på att byta bana helt. De har båda tidigare erfarenhet från både bemanningsbranschen och fasta anställningar, men trivdes inte längre med arbetet. Istället valde de alltså att satsa allt på ett kort och starta eget. I dag har de möjlighet att kombinera sin vårdkompetens med entreprenörslivets utmaningar och fördelar: kontroll, frihet och möjlighet att helt styra över processer och arbetssätt. Och de trivs bättre än någonsin. ”Det är en helt annan känsla. Vi får siffror och resultat direkt, svart på vitt, och vi implementerar de arbetssätt som har visat sig fungera bäst”, säger Lind till Vårdfokus. 

Mest tycker paret sig ha lärt under sitt halvår i Australien. Där arbetade de för ett radiologiskt center som analyserar akuta röntgenbilder nattetid. Det betyder alltså att resultatet är klart när den svenska vårdpersonalen är tillbaka på jobbet nästa morgon – också det en effektiv och enkel lösning på ett konkret problem. 

Ett nytänkande kring behov och resurser inom vården är med andra ord en högst möjlig genväg till kortare vårdköer och effektivare vård.

Läs mer om Linds och Rannbergs resa i Vårdfokus nr 5, 2019.

Kontakt

Gävlegatan 16
113 30 Stockholm

010-500 55 00
info@medkomp.se
 

Följ oss i sociala medier

ARBETA SOM HYRSJUKSKÖTERSKA

Policy

rdda-barnens-medkomp1.png
Medkomp är stolt företagsvän till
Rädda Barnen

NYHETSBREV

I vårt nyhetsbrev läser du mer om Medkomps arbetsområden, uppdateras om aktuella branschnyheter och får information om våra kommande evenemang. 

Genom att registrera dig godkänner du Medkomps integritetspolicy.

© Copyright Medkomp Ab - 2020