fbpx
Warning: imagecreatefrompng(): gd-png: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile in /customers/f/e/3/medkomp.se/httpd.www/libraries/vendor/joomla/image/src/Image.php on line 705

☎ 010-500 55 00     ✉ info@medkomp.se

Utbildningen lägger grunden för tvärprofessionellt samarbete

Studenter inom hälso- och sjukvård efterlyser ett tvärprofessionellt arbetssätt redan under studietiden. Det skulle göra vården bättre rustad att möta patientens förväntningar och uppfylla regeringens krav på jämlik och välfungerande primärvård. 

Sveriges hälso- och sjukvårdsstudenter (SHSS) är ett nätverk på runt 45 000 studenter runt om i landet som tillsammans representerar 14 vårdprofessioner. Nätverket lyfter fram att den framtida sjukvården måste byggas på lagarbete, inte det hierarkiska system som tidigare har dominerat inom vården.  

En god inblick i varandras arbete ger en större förståelse för hur respektive område på bästa sätt kan bidra till vården. SHSS understryker att ett nytt arbetssätt måste implementeras redan under studietiden. ”Det är en attitydfråga vid lärosätena”, säger Viviana Lundberg, sammankallande i nätverket. ”Jag tror att det är en generationsfråga, och får vi in det i utbildningarna så kommer det att bli naturligt på sikt.” 

Regeringens utredning En god och nära vård har som uttalat mål att alla patienter i Sverige ska erbjudas en likvärdig primärvård. Utredningen innehåller ett antal lagförändringar som träder i kraft redan i juni 2020, och med hjälp av dessa förändringar vill man stärka patientens förtroende för sjukvården.

Kontakt

Gävlegatan 16
113 30 Stockholm

010-500 55 00
info@medkomp.se
 

Följ oss i sociala medier

ARBETA SOM HYRSJUKSKÖTERSKA

Policy

rdda-barnens-medkomp1.png
Medkomp är stolt företagsvän till
Rädda Barnen

NYHETSBREV

I vårt nyhetsbrev läser du mer om Medkomps arbetsområden, uppdateras om aktuella branschnyheter och får information om våra kommande evenemang. 

Genom att registrera dig godkänner du Medkomps integritetspolicy.

© Copyright Medkomp Ab - 2020