fbpx
Warning: imagecreatefrompng(): gd-png: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile in /customers/f/e/3/medkomp.se/httpd.www/libraries/vendor/joomla/image/src/Image.php on line 705

☎ 010-500 55 00     ✉ info@medkomp.se

Nyanlända unga får hjälp av ungdomsmottagning på nätet

För den som precis har landat i Sverige kan frågor om sex, känslor och relationer vara svåra att ställa. Den digitala ungdomsmottagningen Youmo ger viktiga svar på flera språk till unga inte bara i Sverige, utan även i Iran och Somalia. 

Youmo togs fram när man upptäckte att systersidan Umo, Ungdomsmottagningar på nätet, inte riktigt räckte till. På Youmo kan man läsa om kärlek, jämställdhet, sexuell läggning och mycket mer på arabiska, dari, somaliska, lättare svenska och tigrinja. Materialet på sidan har tagits fram av personal från landets ungdomsmottagningar, och den är ett bra verktyg för att hjälpa nyanlända unga att hitta svar på sådant som de undrar över men inte kan eller vill fråga på svenska. 

Under årets Almedalsvecka ordnade MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) ett samtal kring hur nyanlända kan få stöd via webben. Efter seminariet intervjuade Dagens Medicin Mohammad Rezai, 19 år, som kom ensam till Sverige för tre år sedan. Rezai berättar att han har haft sexualundervisning i skolan men inte vågade ställa sina frågor inför klassen. På Youmo har han kunnat klicka sig runt och hitta svar på det han undrar över – till exempel vad HBTQ ”som alla pratar om i Sverige” betyder. 

”Jag hoppas att youmo.se blir en plats där unga får svar på sina allvarliga, nyfikna och livsviktiga frågor”, sa Lotta Nordh Rubulis, projektledare för Youmo, vid lanseringen 2017. Och trots att målgruppen framför allt har varit nyanlända unga i Sverige, har Youmo nu lyckats ta sig ut i världen: en del av sidans besökare befinner sig utomlands, med majoriteten i Iran och Somalia.

Kontakt

Gävlegatan 16
113 30 Stockholm

010-500 55 00
info@medkomp.se
 

Följ oss i sociala medier

ARBETA SOM HYRSJUKSKÖTERSKA

Policy

rdda-barnens-medkomp1.png
Medkomp är stolt företagsvän till
Rädda Barnen

NYHETSBREV

I vårt nyhetsbrev läser du mer om Medkomps arbetsområden, uppdateras om aktuella branschnyheter och får information om våra kommande evenemang. 

Genom att registrera dig godkänner du Medkomps integritetspolicy.

© Copyright Medkomp Ab - 2020