fbpx
Warning: imagecreatefrompng(): gd-png: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile in /customers/f/e/3/medkomp.se/httpd.www/libraries/vendor/joomla/image/src/Image.php on line 705

☎ 010-500 55 00     ✉ info@medkomp.se

Receptet för en attraktiv arbetsgivare – om du frågar socionomen

Vad tycker du gör en arbetsgivare attraktiv? Enligt en undersökning gjord av tidningen Framtidens karriärSocionom lyder receptet för socionomer som följer: bra chefer, bra lön och en rimlig arbetsbelastning.

Ledarskapet hamnar på första plats när undersökningens deltagare rangordnar olika faktorer som gör en arbetsgivare attraktiv. På plats nummer två ser vi en bra lön och möjligheter till löneutveckling, och på nummer tre en rimlig arbetsbelastning.

Hur ser man till att lägga grunden för ett bra ledarskap? Per Sandberg, styrelseledamot i Sveriges Socialchefer, säger att många efterfrågar ett närvarande ledarskap och föreslår små arbetsgrupper som en potentiell lösning. För att chefen ska ha möjlighet att göra ett bra jobb krävs det så klart en rimlig arbetsbelastning även på högre poster i organisationen.

Socialt arbete är psykiskt tungt och kräver tid och möjlighet att återhämta sig mellan varven. Veronica Magnusson, ordförande för fackförbundet Vision, menar att ett bra sätt att bli en mer attraktiv arbetsgivare är att ge medarbetarna tid för just återhämtning och reflektion. Hon ringar även in tid för det sociala arbetet som en viktig punkt, något som lite över hälften av deltagarna i undersökningen håller med om.

Under senare år har ingångslönerna förbättrats inom yrket, men det räcker inte – även erfarna socionomer vill ha en rimlig ersättning för sitt arbete. För ett par år sedan skrev Framtidens karriär – Socionom om de långsamma löneutvecklingarna för kommunalt anställda socionomer (se ”Socionomerna vill ha 35–40 000 kr i lön efter tio år” från 7/6 2016). Artikeln baserades på en undersökning om löneutvecklingen bland slumpmässigt utvalda socionomer. Majoriteten av deltagarna ansåg att en socionom med tio års erfarenhet borde ligga på en månadslön mellan 35 och 40 000 kronor. 

Läs hela artikeln på Framtidens karriär – Socionom: http://socionomkarriar.se/artikel/ledarskapet-viktigast-for-en-attraktiv-socionomarbetsgivare/

Kontakt

Gävlegatan 16
113 30 Stockholm

010-500 55 00
info@medkomp.se
 

Följ oss i sociala medier

ARBETA SOM HYRSJUKSKÖTERSKA

Policy

rdda-barnens-medkomp1.png
Medkomp är stolt företagsvän till
Rädda Barnen

NYHETSBREV

I vårt nyhetsbrev läser du mer om Medkomps arbetsområden, uppdateras om aktuella branschnyheter och får information om våra kommande evenemang. 

Genom att registrera dig godkänner du Medkomps integritetspolicy.

© Copyright Medkomp Ab - 2020