fbpx
Warning: imagecreatefrompng(): gd-png: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile in /customers/f/e/3/medkomp.se/httpd.www/libraries/vendor/joomla/image/src/Image.php on line 705

☎ 010-500 55 00     ✉ info@medkomp.se

Nybliven konsult? Dags att bli din egen bästa chef!

Har du nyligen gått över från att vara fast anställd till att arbeta som konsult? Grattis till ett utmärkt val! Men kom också ihåg att nu är det du som har ansvar för sådant som tidigare har legat hos din chef: du bestämmer hur många timmar du arbetar, när det är dags för fortbildning och hur du behöver utvecklas.

Ett bra tips är att tänka tillbaka på duktiga chefer som du har arbetat med. Vad var det som gjorde dem så bra? Var det just att de såg behoven hos var och en av medarbetarna? Att de var fenomenala på att ta fram konflikter i ljuset? Att de såg till att det fanns tid för fortbildning och utveckling? Det som du har uppskattat hos tidigare chefer kan säga dig mycket om vad du har för behov i ditt arbete.

Här är våra fem steg för hur du blir en riktigt skarpslipad konsult

1. Fokusera på det som du är bra på – och låt andra göra det som de är bra på
Tycker du att det är jättejobbigt att hålla reda på fakturor, kvitton och annan administration? Gör dig själv en tjänst och se till att lämna över det till ett proffs i ett tidigt skede, innan det har blivit en enda röra – det kommer att spara dig mycket huvudvärk i längden.

2. Glöm inte bort din kompetensutveckling
Som fast anställd finns det ofta tid och pengar avsatta för kompetensutveckling, men som konsult ligger detta i dina händer. Se till att hålla ett öga öppet efter intressanta seminarier, nyttiga branschmässor, kurser... Du är din egen största tillgång, och den tillgången är väl värd att investera i.

3. Underhåll dina nätverk
Ett professionellt nätverk är guld värt – och det här är ett utmärkt tillfälle att fundera på hur du vill att ditt nätverk ska se ut. Vad behöver du? Behöver du en mentor, har du kunskaper och erfarenheter som du gärna vill dela med dig av, vill du träffa fler personer inom samma specialitet eller kanske bara ta ett glas efter jobbet då och då? Nosa upp mingel och nätverksträffar, leta efter intressegrupper på Linkedin och se till att hinna med en lunch då och då med både gamla och nya kollegor.

4. Planera för framtiden
Som konsult är det bra att tänka framåt. Hur vill du göra med pensionssparande, vill du lägga upp arbetsåret på ett annat sätt än det traditionella och har du besparingar eller en försäkring som ser till att du klarar dig om det händer något? Börja 2018 med att sätta dig in i de här frågorna om du inte redan har gjort det – det vinner du på i längden!

5. Fira när du har gjort ett bra jobb!
Den här punkten är alldeles för lätt att glömma bort. Stanna upp då och då för att se tillbaka på det som du har åstadkommit och ge dig själv en ordentlig klapp på axeln. Unna dig en lyxig lunch, ta extra ledigt eller anmäl dig till den där spännande fortbildningen – genom att underhålla dina motivationsfaktorer känns arbetet både roligare och mer meningsfullt.

Kontakt

Gävlegatan 16
113 30 Stockholm

010-500 55 00
info@medkomp.se
 

Följ oss i sociala medier

ARBETA SOM HYRSJUKSKÖTERSKA

Policy

rdda-barnens-medkomp1.png
Medkomp är stolt företagsvän till
Rädda Barnen

NYHETSBREV

I vårt nyhetsbrev läser du mer om Medkomps arbetsområden, uppdateras om aktuella branschnyheter och får information om våra kommande evenemang. 

Genom att registrera dig godkänner du Medkomps integritetspolicy.

© Copyright Medkomp Ab - 2020