fbpx
Warning: imagecreatefrompng(): gd-png: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile in /customers/f/e/3/medkomp.se/httpd.www/libraries/vendor/joomla/image/src/Image.php on line 705

☎ 010-500 55 00     ✉ info@medkomp.se

Konsult: en av anställningsformerna på framtidens arbetsmarknad

De senaste årtiondenas stora livsstilsförändringar har även lett till nya krav och önskemål i fråga om våra arbetsvillkor. Vi söker flexibilitet och variation – och som en naturlig följd är allt fler intresserade av möjligheten att distansarbeta, påverka sina arbetstider eller byta arbetsort.

Flexibilitet och variation: två av nyckelorden i arbetsmarknadens utveckling. Dagens yngre generationer har, på gott och ont, kommit in i arbetslivet med både varierande arbetstider och ett antal nya anställningsformer. EU-länderna för gemensamma diskussioner om hur länderna kan värna om arbetstagarens rättigheter när de traditionella anställningsformerna förändras. Oavsett vilken bransch man söker sig till är en traditionell tillsvidareanställning inte längre en självklarhet.

Men inte bara arbetsgivarnas önskemål har förändrats – även när vi själva får välja prioriterar vi i allt större utsträckning möjligheten att välja hur, när och var vi arbetar. Enligt en medarbetarundersökning genomförd av branschorganisationen Bemanningsföretagen tidigare i år hör konsulter inom vårdyrket till vårdsektorns nöjdaste medarbetare. Många av konsulterna skulle rekommendera anställningsformen till en bekant, och det är ingen självklarhet att tacka ja om man blir erbjuden en tillsvidareanställning hos en uppdragsgivare. Denna strävan efter egenbestämmande och möjligheten att anpassa arbetstiderna efter livssituation är inte unik för konsulter inom vården, utan följer de allmänna trenderna på arbetsmarknaden.

Vårdbemanningen är ofta i blåsväder: den anklagas för att vara en dyr lösning som leder till missnöjda patienter. Men ser man till den nuvarande utvecklingen på arbetsmarknaden kommer mängden vårdpersonal som söker sig till konsultrollen sannolikt att öka. Precis som inom övriga branscher måste även vårdsektorn titta på hur konsulterna används på bästa sätt. Långsiktigt planerade konsultinsatser avlastar ordinarie personal och ser till att konsultens kompetens utnyttjas till fullo, medan olika arbetsplatser leder till bredare erfarenhet hos konsulterna samtidigt som de får nya möjligheter att utvecklas.

Kontakt

Gävlegatan 16
113 30 Stockholm

010-500 55 00
info@medkomp.se
 

Följ oss i sociala medier

ARBETA SOM HYRSJUKSKÖTERSKA

Policy

rdda-barnens-medkomp1.png
Medkomp är stolt företagsvän till
Rädda Barnen

NYHETSBREV

I vårt nyhetsbrev läser du mer om Medkomps arbetsområden, uppdateras om aktuella branschnyheter och får information om våra kommande evenemang. 

Genom att registrera dig godkänner du Medkomps integritetspolicy.

© Copyright Medkomp Ab - 2020