fbpx
Warning: imagecreatefrompng(): gd-png: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile in /customers/f/e/3/medkomp.se/httpd.www/libraries/vendor/joomla/image/src/Image.php on line 705

☎ 010-500 55 00     ✉ info@medkomp.se

Medkomp på Socionomdagarna: Med siktet inställt på en ljus framtid

Socionomdagarna är en välbesökt mässa för socionomer, beteendevetare, psykologer, pedagoger och andra yrkesgrupper som erbjuder olika typer av vård och socialt stöd. Medkomp fanns så klart på plats bland utställarna när årets upplaga intog Stockholmsmässan i mitten av oktober.

Mässan inleddes med en uppdatering av läget ute på arbetsplatserna. En ganska mörk bild målades fram, med pressade enheter på landets socialförvaltningar och brist på kontinuitet som resulterar i minskad kvalitet. Under mässdagarna hann dock den här bilden ljusas upp en del – många av de verksamhetsledare som vi mötte berättade att de upplever en vändning. En av enhetscheferna påpekade att man med hjälp av konferenser och utbildningar lyckas dela en av branschens mest värdefulla resurser: den kunskap och kompetens som finns samlad inom yrkeskåren.

Men hur ska vi skapa bättre förutsättningar ute på arbetsplatserna? Svaret stavades framför allt förbättrade anställningsvillkor – bättre löner, en mer realistisk arbetsbelastning... Från Medkomps sida upplevde vi att både anställda och uppdragsgivare har fått bättre insikt i hur konsultbolagen arbetar, och de resurser som bemanningsbranschen kan erbjuda utnyttjas på ett effektivare sätt. Fler arbetsplatser har börjat använda konsulter för att långsiktigt komplettera personalstyrkan istället för att åtgärda akut personalbrist. Konsultbolagen är i dag med och driver utvecklingen inom socionombranschen, och vi är otroligt glada över att intresset för arbetet som konsult fortsätter att växa!

Efter två dagar med örat mot marken under både branschmingel och samtal med socionomer, kollegor i konsultbranschen och personal från landets socialförvaltningar är vi säkra på att utvecklingen går i rätt riktning. Mässans goda stämning och positiva anda laddade oss med energi inför det kommande året, och vi är säkra på att mycket gott kommer att hända innan nästa års upplaga!

Kontakt

Gävlegatan 16
113 30 Stockholm

010-500 55 00
info@medkomp.se
 

Följ oss i sociala medier

ARBETA SOM HYRSJUKSKÖTERSKA

Policy

rdda-barnens-medkomp1.png
Medkomp är stolt företagsvän till
Rädda Barnen

NYHETSBREV

I vårt nyhetsbrev läser du mer om Medkomps arbetsområden, uppdateras om aktuella branschnyheter och får information om våra kommande evenemang. 

Genom att registrera dig godkänner du Medkomps integritetspolicy.

© Copyright Medkomp Ab - 2020